Visit my YouTube channel here.

Chernobyl (2019)

Så smalt det.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Chernobyl er en miniserie som består av 5 episoder. Serien viser oss hva som forårsaket at alt gikk til helvete, hva som skjedde når russerne ikke brukte hodet og deres såkalte stolthet som ikke gjorde saken bedre.

I hovedrollene finner vi Jared Harris, Stellan Skarsgrd, Jessie Buckley og Emily Watson.

Chernobyl har høstet gode kritikker, og det er en veldig solid serie som forteller oss hva som gikk galt når kjernekraftverket gikk i luften. Serien har kun fem episoder på å fortelle oss historien, men det viser seg å være et perfekt antall episoder da tiden aldri står stille. Så ikke vær redd for at serien kun har fem episoder på å fortelle historien sin. Dette er kvalitet fra første til siste sekund.

Man opplever og forstår hvorfor ting gikk galt, og hva som var det store problemet med Sovjetunionen. Styringsmaktene skal alltid ha kontroll, de trenger ikke hjelp for de vet alt og de kan ikke miste ansikt. Det meste som kan gå galt i et samfunn, er vi vitne til i Chernobyl. For noen stabukker vi møter!

Serien viser oss alt fra det smeller, til dumskapen og alle hemmelighetene når tapre menn må ofre seg selv på grunn av dårlige, selvopptatte ledere som burde vært skutt. Og det lønner seg aldri å gå for det billigste man finner!

Jared Harris og Stellan Skarsgård har knallgod kjemi, jeg elsket spesielt rolletolkningen til vår svenske venn. Hard i starten, men mykere og mer fornuftig mot slutten. Det er interessant å følge denne karakteren og karakteren til Jared Harris som er en åpen mann som blir frustrert over virkeligheten og hva som er galt med landet han bor i.

Dette er en stram miniserie som er spennende, skremmende og interessant. Atmosfæren er fantastisk, den er trykkende og intens. Man rekker aldri å kjede seg. Det er alltid noe som skjer, og man blir jo skremt av å tenke på hva slags gal verden vi lever i med alle de ustabile maktmenneskene og hjernevaskingen som fremdeles pågår.

Ekstramateriell:

Inside the Episodes (14 minutter)
What Is Chernobyl (2 minutter)
Meet the Key Players (6 minutter)
Behind the Curtain – Director Johan Renck (2 minutter)
Script To Screen – The Divers (1 minutt)
Pivotal Moment: The Trial (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.