Visit my YouTube channel here.

Full Contact (1993)

full contact

Gou Fei blir lurt av sine kompanjonger under et ran i Thailand, og nå er det tid for hevn!

John Woo og Ringo Lam var flinke til å bruke Chow Yun Fat i riktige roller. Ringo Lam skjøt virkelig blink med Chow Yun Fat i Full Contact. Dette er en beinhard actionfilm, med Chow Yun Fat som Gou Fei i storform.

Vi har Chow Yun Fat, Simon Yam og Anthony Wong i samme film, og det kan umulig bli dårlig. Skurkene her er som tatt ut fra The Village People. Simon Yam spiller en homofil og hensynsløs sjef. Vi har en gorilla som heter Psycho, og hans horete og stønnende kjæreste Virgin, som bare vil ha sex. Dette er fader meg litt av en gjeng, og jeg tror jeg aldri har sett mer til underholdende og forskrudd gjeng før.

Chow Yun Fat har kvittet med seg dressen og slipset, og han har tatt på seg dongeribukse og vest. Han kjører motorsykkel i denne filmen, og er beintøff. Actionscenene er i John Woo klasse. Full Contact har noen herlige scener som når Gou Fei og Judge står i duell posisjon, og begge avfyrer ett skudd hver, og kulene treffer hverandre på halvveien. Herlig scene. Ikke les dette hvis du ikke har sett filmen. En annen tøff scene er på slutten når Gou Fei blir skutt i filler, og filmen ser ut som om den skal slutte. Gou Fei reiser seg opp, og kjører av gårde på motorsykkelen sin. Samtidig blir hovedlåten til filmen spilt, og det visuelle gnistrer i denne scenen. Pokker, for en scene, for en mann og for en avslutning!

Full Contact er en av de beste actionfilmene jeg har sett. Filmen byr på utrolige skurker som du ikke vil glemme med det første, og gode skuespillerprestasjoner. Her er det skuddvekslinger og knivdueller i massevis, og blandet med herlig actionkoreografi og et tøft soundtrack, er dette er lite mesterverk som ikke har fått den status den har fortjent. Full Contact er en klassiker!

10

10 thoughts on “Full Contact (1993)”

 1. Det her var rett og slett bananas opphøyd i 1000. Lenge siden jeg så en action-film som er så til de grader underholdene og elsker de fantastiske action-scenene! For ikke å snakke om de skrullete skurkene. Jeg trodde jeg skulle dæve av latter da hu dama satt å onanerte ved siden av Fat i den bilen midt i kampens hete. Haha! Rett og slett en fantastisk action-film.

  1. Hyggelig at du satt pris på denne undervurderte actionklassikeren. Dette er den beste filmen til Ringo Lam, han var så god og så ble han tom for ideer. Låten som blir spilt mot slutten kan ikke bli mer passende, dette er bare en jævla tøff og kul film som flere burde få øynene opp for.

   Når det gjelder skurkene så er jo Simon Yam fantastisk, lederen for de kriminelle. Jeg elsker Simon Yam når han er litt gal og vill.

 2. Simon Yam var fantastisk som skrullete gangster. Som du nevner i anmeldelsen din så er det veldig gode rolletolkninger.
  Chow Yun Fat er også skikkelig badass, der han farer rundt i Jeans og vest.
  Hvilke action-filmer vil du si er dine topp 5/10?

  1. Litt vanskelig å si hvis du mener filmer i samme gate som Full Contact. Men hvis man ikke begrenser det så mye vil jeg nok si filmer som Full Contackt, Die Hard, Lethal Weapon, Police Story, The Matrix, Project A, Dragons Forever, Platoon, The Terminator, Ong Bak, SPL, Bullet in the Head, The Killer, Fist of Legend, Once Upon a Time in China, Kung Fu Hustle, The Rock, Iron Monkey, Drunken Master. Kjernen i det jeg liker i denne sjangeren finner du i disse filmene.

 3. Det var action-filmer generelt jeg sikta til, så det var et gyldig svar. 🙂
  Mye bra filmer på den lista der, sett en del der, men ikke alt. Drunken Master så jeg for første gang i dag, så sykt rå den var. Legend if Fist er også grisebra. The Rock er festlig nok, men jeg er mye mer glad i Con Air, en temmelig dum film, men jeg kan ikke gjøre annet enn å kose meg glugg ihjel når jeg ser den.
  Noen action-filmer jeg liker veldig godt er (jeg snakker også her om action i gangske bredt spekter) Brother av Kitano, Hard Boiled, Battle Royale, Lone Wolf and Cub-filmene, Seven Samurais, First Blood, Why Don’t You Play in Hell, John Wick, El Mariachi, for å nevne noen. 🙂

  1. Con Air er fin den også, og de andre filmene du nevner kan man ikke akkurat kalle dårlige. 🙂

   På mine eldre dager har jeg blitt svak for Rambo: First Blood Part II, tøff og vill film.

   Men hvordan kunne jeg glemme Predator? Det er jo en blodekte klassiker! Er jo en hel haug med andre knallfilmer fra 80-tallet, men Predator hører hjemme på en topp 10-liste.

   Har du forresten sett Revenge of the Ninja og Stone Cold med Brian Bosworth?

 4. Ja faen, Predator er jo fantastisk. Er nok favoritten med Arnold det.

  Da jeg gikk på ungdomskolen foretrakk jeg faktisk Rambo 2 over eneren, men da jeg ble eldre (vet ikke om jeg er så mye visere men), likte jeg bedre dramaet i eneren.

  Har Hørt om Revenge of the Ninja, men aldri sett. Stone Cold er det første gang jeg hører om, verdt å sjekke ut?

  1. Du må sjekke ut begge, herlige, dumme filmer som Wong Jing sikkert elsker. Stone Cold er meeeget undervurdert, det er en svett og tøff film med noen ville actionscener.

   Ja, First Blood er fantastisk, kan ikke settes i samme bås som de andre Rambo-filmene. Den får en til å tenke, litt synd at man ikke drepte Rambo mot slutten som de hadde planlagt, det hadde vært prikken over i-en. Det den har på hjertet får den tydelig frem når det gjelder posttraumatisk stresslidelse og konsekvensene som følger etter for mange. Fantastisk film!

   Rambo III, æsj, orker ikke å prate om den! 😉

 5. Ja fytti grisen! Rambo 3 er grusom. Ler alltid godt når jeg tenker på scenen der han skyter ned et helikopter med pil og bue. Haha! For en drittfilm!
  Skal jeg være helt ærlig, så likte jeg ikke Rambo 4 noe særlig heller. Synes storien blir for svak og alt for mye datablod.

  1. Rambo 4 har jeg bare sett en gang på kino når den kom ut. Likte den grafiske volden som er noe man sjeldent ser, kjøttstykkene fyker av gårde her og det er konge når Rambo river ut strupen på en stakkars kar. Men mener å huske at det tok for lang tid før vi fikk se noe action, men jeg ble ikke skuffet over actionscenene. Må nesten få sett den igjen, for jeg husker jeg ble littegrann skuffet over filmen pga. det ujevne tempoet. Men datablod er ikke greit, ser for det meste ikke bra ut i mine øyne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.