Visit my YouTube channel here.

Gorgeous (1999)

C.N. treffer kvinnen i sitt liv, men han er ikke helt klar over det.

Gorgeous er ikke en typisk Jackie Chan film. Dette er nesten en ren kjærlighetsfilm. Her er det ikke spektakulære stunts som Jackie Chan er kjent for. Det er kun noen få kampscener i filmen, og høydepunktet er den andre kampen mellom C.N. og Alan. Alan blir spilt av Bradley James Allan. Han er medlem av Jackie Chans stuntteam, og det er kvalitet hele veien når det gjelder kampene mellom de to, spesielt den siste kampen. En av Jackie Chans beste kamper vil jeg påstå.

Det som kjennetegner Gorgeous er selv om man er bitre rivaler, ønsker man ikke den andre død. Her er det respekt hele veien, og det er flott å se hvor mye respekt C.N. og Allen viser hverandre i kampsituasjon. Det er ikke ofte man ser dette i en film. Gorgeous byr også på noen gode komediesituasjoner, og Tony Leung Ka Fai er herlig som den homofile Albert. Scenen der han begår hærverk utenfor C.N. sin leilighet er herlig. Og jeg kan ikke glemme scenen der homsene forsøker å overfalle Bu. Den er også en liten perle.

Gorgeous er en fin kjærlighetsfilm som igjen viser at Jackie Chan kan spille seriøse roller. Man får vondt av mannen. Selv om han er rik, er han en meget ensom mann. Og kombinert med herlige rollefigurer er Gorgeous en film å anbefale hvis man er på jakt etter en litt annerledes Jackie Chan-film.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.