Visit my YouTube channel here.

Westworld: Season 2 (2018)

Venter friheten?

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Den andre sesongen av Westworld består av 10 nye episoder, og den tredje sesongen har allerede fått grønt lys.

Westworld er ikke en type serie det er lett å se en ny sesong av uten å ha sett den første sesongen like før eller å ha lest litt på en nettside hva som hendte i den første sesongen. Dette er ikke en serie som gir seerne noe gratis, her må man følge godt med.

Etter noen episoder så måtte jeg finne en nettside som beskrev hva som hendte i den første sesongen, for Westworld har et problem på det punktet da historien og enkelte karakterer er ganske så kompliserte. Det er vanskelig å huske alle detaljene i historien siden det er rundt ett år siden jeg så den første sesongen.

Men jeg må si at jeg likte mye bedre denne sesongen enn den første sesongen. Det var ikke noe direkte galt med den første sesongen, men den fokuserte mest på å bygge opp karakterene og gi oss informasjon om dette konseptet der mennesker kan gjøre hva de vil mot robotene som etter hvert blir selvbevisste.

Den andre sesongen byr på mye mer action og fremdrift enn den første sesongen, for grunnmuren ble lagt i den første sesongen så her kan man konsentrere seg om å få fart på reisen til de sentrale karakterene.

Det jeg la mest merke til i denne sesongen var en kulde når det gjaldt de fleste karakterene. Menneskene og robotene er nesten like kalde, men mot slutten så heier man på robotene, spesielt er reisen og utviklingen til horemammaen noe av det mest interessante i denne sesongen. En annen karakter som får vist frem en annen side er en av de sentrale indianerne, han er også interessant å følge når han forteller sin historie.

Denne sesongen gir flere svar og etterlater seg også store spørsmål. Det er det som er fint med Westworld, serien klarer alltid å bygge opp til et ganske stort klimaks i de siste episodene og jeg må gi ros for den fantastiske seriemusikken som får frem følelsen i de sterkeste, emosjonelle scenene.

Dette er en solid og underholdende sesong der tiden aldri står stille. Denne sesongen er også ute etter å forvirre seerne der man til tider ikke helt vet hvilken tidsperiode man befinner seg i, men man får belønning i den siste episoden.

Westworld øker tempoet i den andre sesongen og byr på mye moro med kaos og hopping i tid. Jeg ble med på turen uten å kjede meg, faktisk fikk jeg litt følelsen av å se de beste spenningstoppene man fikk oppleve i TV-serien, Lost.

Ekstramateriell:
The Truth Behind Delos (13 minutter)
These Violent Delights Have Violent Ends (11 minutter)
Bring Yourself Back Online: Reflections of Season 2 (15 minutter)
Bring Yourself Back Online: Of Love and Shogun (15 minutter)
Bring Yourself Back Online: Journeys and Technology (15 minutter)
Creating Westworld’s Reality: The Drone Hosts (3 minutter)
Creating Westworld’s Reality: Fort Forlorn Hope (6 minutter)
Creating Westworld’s Reality: The Delos Experiment (6 minutter)
Creating Westworld’s Reality: Shogun World (13 minutter)
Creating Westworld’s Reality: Inside the Cradle (5 minutter)
Creating Westworld’s Reality: Chaos in the Mesa (5 minutter)
Creating Westworld’s Reality: Ghost Nation (3 minutter)
Creating Westworld’s Reality: Deconstructing Maeve (4 minutter)
Creating Westworld’s Reality: The Valley Beyond (12 minutter)

4 thoughts on “Westworld: Season 2 (2018)”

   1. Synes faktisk sesong 2 mistet plottet fullstendig. Etter en herlig sesong 1 ble sesong 2 selvforherligende pretensiøst platt uten substans. De tror de er smartere enn de er, disse som skriver serien. Når det er sagt er dette fortsatt langt bedre enn all superhelt fjaset og generiske re-produksjoner av gamle kvalitetsfilmer/serier som florerer i ett døende Hollywood om dagen.

    Du må se Once upon a time in Hollywood fra en av de siste virkelige filmskaperne som er igjen der ute. Fikk blandede kritikker, mest grunnet at alle hovedpersonene er hvite og heteroseksuelle, som igjen er hovedgrunnen til at jeg likte filmen, personlig kan jeg ikke relatere meg til maskuline flatbankere med politisk agenda i filmer ment for å underholde meg.

    1. Jeg har fått så dårlig hukommelse, at jeg husker nesten ikke noe fra sesong 2 🙂

     Ja, skal selvfølgelig se Once upon. Gleder meg til å se spesielt Bruce Lee, som jeg har hørt skapte litt rabalder.

     Filmer er så jævla dårlige om dagen, de spesielt de siste tre årene er så bedritne at jeg aldri har opplevd maken. Det er synd at ikke Hollywood snart får seg en skikkelig smekk, for vi trenger en restart. Og Kina har jo ødelagt filmindustrien i Hong Kong også, og de vokser og vokser med sine råtne blockbuster-filmer fra dypeste helvete. Og Hollywood vil jo slikke kineserne oppi ræva for å tjene noen kroner, mens våre politikere gjør det for å selge laks. Tragisk.

     Heldigvis holder Sør-Korea fremdeles litt koken, og i Japan så kommer det alltid en liten perle. Føler ikke glede lenger når jeg ser nye filmer lenger hvis det ikke er filmer jeg har sett frem til. Ser heller gamle filmer igjen og igjen nå som gir meg glede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.